heathrf1974
Civilian
Posts: 4
Joined: Sun Oct 12, 2008 12:28 am

Vista and Strategy First

Sun Oct 12, 2008 12:52 am

I downloaded GI yesterday and installed DirectX 9.0 and DivX Codec as instructed, however, the game will not start and a message appears 'GI.exe has stopped working'. I do have Vista. Could you help? I purchased the game through strategy first, do you know if I am able to get a refund if this problem can't be solved?
Thanks.

User avatar
Gray_Lensman
Posts: 497
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:04 am
Location: Who is John Galt?

Sun Oct 12, 2008 1:23 am

deleted

User avatar
arsan
Posts: 6244
Joined: Tue Nov 28, 2006 6:35 pm
Location: Madrid, Spain

Sun Oct 12, 2008 1:35 am

Gray,
Have you noticed this is a Great Invasions thread? :bonk:
On this thread
http://www.ageod-forum.com/showthread.php?t=4394
Its stated that the game its not supposed to work on Vista (but i have read reports that it works sometimes).
The problem is that i'm not sure the SF version the thread author has is the updated one being sold by AGOED or the older one.
SO i don't know if the AGEOD refunds policy should apply here or not :blink:
Surely Calvinus or PhliThib will know.
Cheers!

User avatar
Gray_Lensman
Posts: 497
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:04 am
Location: Who is John Galt?

Sun Oct 12, 2008 1:44 am

deleted

User avatar
Primasprit
Posts: 1614
Joined: Mon Jun 19, 2006 7:44 pm
Location: Germany

Sun Oct 12, 2008 1:54 am

I tested GI on Vista64 where it worked without any issues. (Well, I am aware that this doesn't help to solve the problem... :bonk :)
It might help to set Vista to a compatibility mode for the game via right-click on the game icon --> properties.


The problem is that i'm not sure the SF version the thread author has is the updated one being sold by AGOED or the older one.
The Strategy First version is an older one.

SO i don't know if the AGEOD refunds policy should apply here or not.
Hardly, as the game was not sold by AGEOD. :non:
Strategy first would be the ones to ask for a refund.

Surely Calvinus or PhliThib will know.
Indeed, they know everything! :thumbsup:

Cheers
Norbert

heathrf1974
Civilian
Posts: 4
Joined: Sun Oct 12, 2008 12:28 am

DirectX 9.0 not installed properly

Sun Oct 12, 2008 2:30 am

Gray_Lensman wrote:See this thread: http://www.ageod-forum.com/showthread.php?t=10912

In particular, check out Post #9 and follow the link it points to. Vista seems to not like XP programs that install into "Program Files".

If this chain of threads confuses you, come back and let me know. I'm trying to avold multiple posts on the same solution.

Hope this helps.


Thanks for your help, however, my previous message is incorrect. DirectX 9.0 is not installed properly. I've downloaded all the files for installing DirectX 9.0 (from the GI folder in C: drive) into a separate personal folder as it does not specify a folder. Then I extract these files (cabinets) into another separate personal folder as it does not specify a folder again. Then I click on dxdllreg.exe which is an application file and nothing happens. I also click on other application files such as dxdiag.exe and a message appears 'the procedure entry point OpenVxDHandle could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll'. Could you give me any advice on how to properly install DirectX 9.0.
Thanks.

User avatar
Gray_Lensman
Posts: 497
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:04 am
Location: Who is John Galt?

Sun Oct 12, 2008 3:17 am

deleted

gwgardner
Brigadier General
Posts: 448
Joined: Thu Sep 28, 2006 5:46 pm

Sun Oct 12, 2008 3:32 am

I run the latest version of the game fine on Vista 32, Home Premium edition, with DirectX 10.

Make sure you get the latest version with the update, and turn off the Vista Aero. Many older games will not work with Aero on.

User avatar
PhilThib
Posts: 13705
Joined: Tue Oct 18, 2005 5:21 pm
Location: Meylan (France)

Sun Oct 12, 2008 9:43 am

We sent you a private message here ;)
Image

heathrf1974
Civilian
Posts: 4
Joined: Sun Oct 12, 2008 12:28 am

Sun Oct 12, 2008 10:32 am

PhilThib wrote:We sent you a private message here ;)



I don't know where my private msg is. Sorry
:blink:

Lafrite
Posts: 847
Joined: Mon Nov 14, 2005 9:00 pm
Contact: Website

Sun Oct 12, 2008 10:48 am

On your right at the top of the page forum :cool:

User avatar
lodilefty
Posts: 7578
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

DirectX9 and Vista

Sun Oct 12, 2008 11:02 am

Gray_Lensman wrote:Since, I don't actually have the Vista operating system, I honestly don't have any experience in trying to install DirectX 9.0 into that operating system. It could be that Lodilefty just might have some experience with this issue, since he's the beta/coordinator who recently acquired a new laptop with the Vista operating system preinstalled and had the knowledge to understand the "Program Files" issue. It's possible (no promises) that he has installed DirectX 9.0 onto his new laptop also.

edit> Give it a while, he will probably see this thread and give a response. (Me and him tend to keep up with each other's posts).


I installed directly from the Microsoft site. Assorted info on the web cautions against any other method for DX9, particularly with Vista...

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&displaylang=en
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]
[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]

[CENTER]Rules for new members[/CENTER]
[CENTER]Forum Rules[/CENTER]

[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

heathrf1974
Civilian
Posts: 4
Joined: Sun Oct 12, 2008 12:28 am

Failed download

Sun Oct 12, 2008 11:12 am

lodilefty wrote:I installed directly from the Microsoft site. Assorted info on the web cautions against any other method for DX9, particularly with Vista...

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&displaylang=en


I did this and it stated the setup could not download the file due to internet connection

User avatar
lodilefty
Posts: 7578
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Sun Oct 12, 2008 2:41 pm

I'm not a Vista expert, but it sounds like your Firewall needs to be told to allow the download.

Also, if you aren't running as the 'administrator', you may be disallowed...

I also turned off the 'User Account Control', which may also be 'in the way'
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

Return to “Great Invasions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest