bob.
General
Posts: 543
Joined: Thu Oct 04, 2012 6:56 pm

Is there any chance for a mod or patch to change back the postures selection?

Wed Sep 17, 2014 3:27 pm

I have gotten used to the new interface and To End All Wars is definitely the best looking game of you so far.

However, I can absolutely not and will propably never get used to the horrible new posture selection. Why, oh why, did you change that?!?

Now I need to make FOUR clicks to change the posture instead of two! And worst, it's not just a double click I need to make a click, move the mouse to the correct one and then click again!

Is there any kind of hotkey or anything to make this easier? Or just any kind of ability to mod this?

User avatar
Ace
Posts: 3498
Joined: Mon Aug 30, 2010 4:33 pm
Location: Croatia

Wed Sep 17, 2014 3:43 pm

Hotkeys:

A Assault
O Offensive
D Defend
P Passive

SHIFT + A, O, D, P for ROE selection.

bob.
General
Posts: 543
Joined: Thu Oct 04, 2012 6:56 pm

Wed Sep 17, 2014 4:18 pm

Ace wrote:Hotkeys:

A Assault
O Offensive
D Defend
P Passive

SHIFT + A, O, D, P for ROE selection.


Thanks a lot! That's great to know.

User avatar
GlobalExplorer
AGEod Veteran
Posts: 777
Joined: Thu Jun 28, 2007 4:35 pm
Location: Berlin
Contact: Website

Wed Sep 17, 2014 4:31 pm

Truth be told I use mostly hotkeys for everything, as new the interface is indeed terrible.
A O D P is great, but the hotkeys for the ROE are problematic because I need two hands.

bob.
General
Posts: 543
Joined: Thu Oct 04, 2012 6:56 pm

Wed Sep 17, 2014 4:43 pm

It's just such a weird change I think.
I would understand it if the standard resolution was still 1024*768, but nowaways everyone should have a large enough screen for some eight buttons...

The same is true for the map overlay selection.

User avatar
GlobalExplorer
AGEod Veteran
Posts: 777
Joined: Thu Jun 28, 2007 4:35 pm
Location: Berlin
Contact: Website

Wed Sep 17, 2014 6:33 pm

I have expressed my opinion in another thread already. They wanted to make the interface pretty for arts sake. Usability has taken a big hit and people now use hotkeys, completely bypassing the UI.

bob.
General
Posts: 543
Joined: Thu Oct 04, 2012 6:56 pm

Wed Sep 17, 2014 6:39 pm

100 % agree. The old interface is way easier and better to use. There are a lot of very questionable UI changes in CW2 and TEAW. They mostly involve repositioning of buttons so that you need more clicks and more mouse movement.

User avatar
John Sedgwick
Colonel
Posts: 389
Joined: Tue Apr 05, 2011 11:15 pm
Location: NL, Canada

Wed Sep 17, 2014 8:21 pm

+1.

I've gotten used to it, but it is a big step backward for ease of use.
"I'm ashamed of you, dodging that way. They couldn't hit an elephant at this distance."ImageImage
ImageImageImageImageImage

User avatar
GlobalExplorer
AGEod Veteran
Posts: 777
Joined: Thu Jun 28, 2007 4:35 pm
Location: Berlin
Contact: Website

Wed Sep 17, 2014 8:33 pm

To be fair it must be said that the hotkey method is the best of all. Nothing is faster than controlling a program with keys.
The problem is that only a few die hard people will know it.

vaalen
AGEod Guard of Honor
Posts: 1226
Joined: Thu Dec 20, 2007 8:48 pm

Fri Sep 19, 2014 7:32 am

I must confess I hate the new system. And I do not like to learn or use hot keys. Why not restore the old system, which gave you a nice visual choice? And was so much easier to use?

User avatar
John Sedgwick
Colonel
Posts: 389
Joined: Tue Apr 05, 2011 11:15 pm
Location: NL, Canada

Fri Sep 19, 2014 2:01 pm

I've adapted to the posture hotkeys pretty quickly, but if nothing else, I wish the fly-out menus for movement, command, etc., would stay open while cycling through your armies.
"I'm ashamed of you, dodging that way. They couldn't hit an elephant at this distance."ImageImage

ImageImageImageImageImage

PJJ
Captain
Posts: 197
Joined: Wed Sep 05, 2007 8:52 am

Fri Sep 19, 2014 7:03 pm

Yes, the new UI is horrible. I've never quite gotten used to it, and I'm always reminded of its badness when I play other Ageod games with the old UI.

User avatar
Pocus
Posts: 25418
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Wed Sep 24, 2014 3:49 pm

Image

We do our best with the time we have. What you see is purely optional and is activated within the Options Window.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

Nico165
Lieutenant
Posts: 134
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:05 am

Wed Sep 24, 2014 3:53 pm

Pocus wrote:Image

We do our best with the time we have. What you see is purely optional and is activated within the Options Window.


I like it. Not so pretty but less clicks, when you play for hours it is the most important !

User avatar
GlobalExplorer
AGEod Veteran
Posts: 777
Joined: Thu Jun 28, 2007 4:35 pm
Location: Berlin
Contact: Website

Wed Sep 24, 2014 4:16 pm

Very nice, almost like it was before. Though I'm also concerned about all other menus too, the postures can be nicely handled with the A O D P keys.

I'd also appreciate if someone would mod new icons (for the three order menus) that are more distinct from each other, the ones we have are pretty but not meaningful enough. I have to read the tooltips all the time.

User avatar
ohms_law
AGEod Veteran
Posts: 725
Joined: Sun Oct 19, 2008 5:42 pm
Location: Syracuse, NY

Wed Sep 24, 2014 4:56 pm

I love it, great option!

@GlobalExplorer... what icons would be more meaningful, there? I'm drawing a blank.

bob.
General
Posts: 543
Joined: Thu Oct 04, 2012 6:56 pm

Wed Sep 24, 2014 5:06 pm

Pocus wrote:Image

We do our best with the time we have. What you see is purely optional and is activated within the Options Window.


Thank you! This really shows your commitment to the game and its players.

User avatar
GlobalExplorer
AGEod Veteran
Posts: 777
Joined: Thu Jun 28, 2007 4:35 pm
Location: Berlin
Contact: Website

Wed Sep 24, 2014 8:14 pm

ohms_law wrote:I love it, great option!

@GlobalExplorer... what icons would be more meaningful, there? I'm drawing a blank.


the Special Orders (3 menus on top)

the were simpler in the past, and better at telling at a glance what they do

User avatar
DrPostman
Posts: 3001
Joined: Wed Nov 09, 2011 5:39 pm
Location: Memphis, TN
Contact: Website Facebook Twitter YouTube

Thu Sep 25, 2014 2:18 am

This is why AGEod ROX! Other devs would tell you guys to get stuffed and learn to love
it the way it is. I've never run across devs more dedicated to getting a game right than
these guys.
[ATTACH]31445[/ATTACH]
Attachments
Audience-clapping2.gif
"Ludus non nisi sanguineus"

Image

User avatar
GlobalExplorer
AGEod Veteran
Posts: 777
Joined: Thu Jun 28, 2007 4:35 pm
Location: Berlin
Contact: Website

Thu Sep 25, 2014 6:05 am

Image

vaalen
AGEod Guard of Honor
Posts: 1226
Joined: Thu Dec 20, 2007 8:48 pm

Thu Sep 25, 2014 6:06 am

Pocus wrote:Image

We do our best with the time we have. What you see is purely optional and is activated within the Options Window.


Ah, Pocus, you are the best!

vaalen
AGEod Guard of Honor
Posts: 1226
Joined: Thu Dec 20, 2007 8:48 pm

Thu Sep 25, 2014 6:29 am

Pocus wrote:Image

We do our best with the time we have. What you see is purely optional and is activated within the Options Window.


I feel like a fool, but I have clicked on the options tab, and I cannot find where to choose this option. Where can I find this? I truly want to activate it.

User avatar
Pocus
Posts: 25418
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Thu Sep 25, 2014 8:21 am

This is in the first patch. It will be in public beta very very soon by the way. :)
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

User avatar
Pocus
Posts: 25418
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Thu Sep 25, 2014 8:22 am

GlobalExplorer wrote:the Special Orders (3 menus on top)

the were simpler in the past, and better at telling at a glance what they do


The special orders stay deployed right? There was some modifications to allow that, but you need to be in a certain resolution or above (1440+ pixels wide IIRC).
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

User avatar
GlobalExplorer
AGEod Veteran
Posts: 777
Joined: Thu Jun 28, 2007 4:35 pm
Location: Berlin
Contact: Website

Thu Sep 25, 2014 8:43 am

Yes they stay open (1680x1050)

But I find it a bit odd that I don't see which one is actually active, so I usually click the buttons another time, starting from the left until I "find" the option I want. The whole thing has something of a try and error approach. It would help tremendously if the active one is higlighted. Perhaps that has to with the icons looking kind of random to me too ..

Another small issue, it can happen when I load another savegame, the faction menu on the right still has French units active, though I switched to Central powers.

Yet another one, when I move the mouse over the NATO counter it shows the elements on the left, but once there are > 4 units it creates a second row which interferes with the mini map. Perhaps it would be better single line. I would also find it nice if the old behaviour ould be back, that the pictures are shown on the left when the mouse is anywhere over the whole icon (not just NATO counter), and the number of troops shown for each unit when ALT is pressed.

vaalen
AGEod Guard of Honor
Posts: 1226
Joined: Thu Dec 20, 2007 8:48 pm

Thu Sep 25, 2014 2:49 pm

Pocus wrote:This is in the first patch. It will be in public beta very very soon by the way. :)


Thank you for the explanation. And thank you so much for putting it in the patch!

User avatar
Lindi
General
Posts: 510
Joined: Sun Aug 26, 2012 6:21 pm
Location: Province de Québec (Montréal)

Thu Sep 25, 2014 4:44 pm

Very good chose!

Return to “To End All Wars”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests