User avatar
lodilefty
Posts: 7578
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

QwikFixes for RoP 1.03 RC4

Tue Sep 13, 2011 5:13 pm

Apply only after installing RoP patch 1.03 RC4

Thread separated for clarity

=====================================================================================================
ROP 1.03 RC4 QwikFix 1
September 13, 2011
=====================================================================================================
= New parameters in settings to regulate Automatic Experience gain. Bug fixed.
= Ammo non-consumption bug fixed.
= "Scrambled" Battle Reports bug fixed.
= There is now a stack (group)a name memory. Basically when the scenario setup is created the current name is also stored. This has been done (and is very often useful) so that the name of a stack doesn't change as soon as you move a unit out of it, or the reverse. A stack will assume a new name by merging the stack into another unit or stack.
= An insidious bug with the "NotEnemy" script parameter is fixed. (This was part of the issue with the "Hortelez Supply" arriving in Enemy Ports in WIA.)
= Cavalry won't switch posture when crossing a river, even if 100% hostile MC on other side
= Bug fixed where sometimes a replacement was used from a wrong faction tag to replace an element in an unit
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]
[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]

[CENTER]Rules for new members[/CENTER]
[CENTER]Forum Rules[/CENTER]

[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

User avatar
Templer
General
Posts: 591
Joined: Mon Jan 05, 2009 2:33 pm
Contact: Website

Tue Sep 13, 2011 5:21 pm

lodilefty wrote:[color="Red"][SIZE="3"]Apply only after installing RoP patch 1.03 RC4[/size][/color]


Right in time.
This minute I kicked AGEOD Napoleon's Campaigns somewhere.
To many flaws in it. :(
It is a shame.

So here I come Austria!

Thank you very much lodilefty. :)
Greetings
Templer

User avatar
lodilefty
Posts: 7578
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Tue Sep 13, 2011 5:31 pm

Templer wrote:Right in time.
This minute I kicked AGEOD Napoleon's Campaigns somewhere.
To many flaws in it. :(
It is a shame.

So here I come Austria!

Thank you very much lodilefty. :)


There is more coming when we gather more content changes and issue a full beta patch :)
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

ZardozLord
Corporal
Posts: 56
Joined: Wed Feb 23, 2011 10:17 pm

Wed Sep 14, 2011 9:28 am

Hi Lodilefty... I have had a pbem game going on the ROP 1.03 RC4 patch, I want to install 1.03.RC4a to fix the ammo consumption bug, will it be ok to play on? will the ammo bug fix take affect in our ongoing game? or will we have to start anew for the fix to take affect?


Thanks :)

User avatar
lodilefty
Posts: 7578
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Wed Sep 14, 2011 10:32 am

ZardozLord wrote:Hi Lodilefty... I have had a pbem game going on the ROP 1.03 RC4 patch, I want to install 1.03.RC4a to fix the ammo consumption bug, will it be ok to play on? will the ammo bug fix take affect in our ongoing game? or will we have to start anew for the fix to take affect?


Thanks :)


The hotfix will not affect 1.03 RC4. It is "only" engine changes, no DB changes that affect saves.

Saying that, it would be a good idea to make a copy of your saved games in a safe place before doing this.
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

ZardozLord
Corporal
Posts: 56
Joined: Wed Feb 23, 2011 10:17 pm

Wed Sep 14, 2011 12:37 pm

So just to clarify I can install as long as I backup my saves, will it fix the ammo bug in my current pbem game?

again thanks for your replys :)

User avatar
lodilefty
Posts: 7578
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Wed Sep 14, 2011 2:06 pm

ZardozLord wrote:So just to clarify I can install as long as I backup my saves, will it fix the ammo bug in my current pbem game?

again thanks for your replys :)


yes
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

User avatar
Narwhal
Posts: 792
Joined: Fri Aug 27, 2010 4:13 pm
Location: Paris

Wed Sep 14, 2011 3:20 pm

Thanks for the effort. The ammo bug was a big issue in AGEOD games.

Any ETA on the next beta patch. I would like the "manpower bug" to be solved before playing ROP again.

Palpat
Colonel
Posts: 303
Joined: Wed May 30, 2007 9:27 am

Sun Sep 25, 2011 8:30 pm

So, thanks to the last quick fixes, I told myself: time to try and play RoP.
I've only played first couples of tutorials but came across these little glitches (or are they WAD?).

Nothing major, but on the unit details card, Nato symbol & color plates are somewhat dislodged.
Attachments
Capture15-09-2011-19.31.5122-09-2011-23.33.5422-09-2011-23.34.54.jpg
Capture15-09-2011-19.31.5122-09-2011-23.33.5422-09-2011-23.34.50.jpg

User avatar
barbu
Captain
Posts: 157
Joined: Tue Oct 26, 2010 11:08 am

Sun Oct 16, 2011 3:24 pm

Since installing the quickfix, every second turn I play, the game freezes and I have to quit. Thus, I play 1 turn -> everything is ok -> I start a new turn (the 2nd) -> game freezes -> I quit -> I start the game again -> I play the 2nd turn -> everything is OK -> I start the 3rd turn -> game freezes -> etc.

The reason, I believe, is in this section of the log:

5:22:01 PM (Reporting) THost.ProcessTurn Starting hosting of turn 3785 - 1757, Early Sept.
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1001359 Friedrich von Finckenstein renamed from UnitDef DB to Friedrich von Finckenstein
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1001360 Friedrich von Finckenstein renamed from Model DB to Friedrich Finck von Finckenstein
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1000250 Friedriech von Wobersow renamed from UnitDef DB to Friedriech von Wobersow
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1000251 Friedriech von Wobersow renamed from Model DB to Friedrich von Wobersow
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1002695 Emmanuel Kollowrat . renamed from UnitDef DB to Emmanuel Kollowrat .
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1002696 Emmanuel Kollowrat . renamed from Model DB to Emmanuel Kollowrat
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1000250 Friedriech von Wobersow renamed from UnitDef DB to Friedriech von Wobersow
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1000251 Friedriech von Wobersow renamed from Model DB to Friedrich von Wobersow
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1001359 Friedrich von Finckenstein renamed from UnitDef DB to Friedrich von Finckenstein
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1001360 Friedrich von Finckenstein renamed from Model DB to Friedrich Finck von Finckenstein
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1002695 Emmanuel Kollowrat . renamed from UnitDef DB to Emmanuel Kollowrat .
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1002696 Emmanuel Kollowrat . renamed from Model DB to Emmanuel Kollowrat
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1000250 Friedriech von Wobersow renamed from UnitDef DB to Friedriech von Wobersow
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1000251 Friedriech von Wobersow renamed from Model DB to Friedrich von Wobersow
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1001359 Friedrich von Finckenstein renamed from UnitDef DB to Friedrich von Finckenstein
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1001360 Friedrich von Finckenstein renamed from Model DB to Friedrich Finck von Finckenstein
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1002695 Emmanuel Kollowrat . renamed from UnitDef DB to Emmanuel Kollowrat .
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1002696 Emmanuel Kollowrat . renamed from Model DB to Emmanuel Kollowrat
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1002695 Emmanuel Kollowrat . renamed from UnitDef DB to Emmanuel Kollowrat .
5:22:01 PM (Reporting) TUnit.CheckConsistency 1002696 Emmanuel Kollowrat . renamed from Model DB to Emmanuel Kollowrat


Edit: The game stopped crashing the way described above, however about twice a turn I get the message "turning a non-leader into a leader is prohibited". Also, half the time I'm trying to unload units from a transporting navy the game crashes.

User avatar
Spada
Private
Posts: 25
Joined: Fri Jul 01, 2011 1:28 pm

Mon Oct 31, 2011 1:06 am

I get a crash with the Distant Unload order that seems to happen 100% of the time.
Prussian side, select the 1. Flotte in Prague, click the Distant Unload button and the game CTD.
Attachments
Test.rar
(967.46 KiB) Downloaded 117 times

[The extension txt has been deactivated and can no longer be displayed.]


User avatar
Durk
Posts: 2663
Joined: Thu Apr 28, 2011 4:36 am
Location: Wyoming

Mon Oct 31, 2011 3:02 am

This was the same issue with WiA, which is now fixed with newest update.
Cross your fingers.

HHFD50
Captain
Posts: 150
Joined: Sat Oct 09, 2010 6:42 am

Fri Nov 04, 2011 3:59 am

Is this still the latest patch version? I remember downloading it last year.

User avatar
Durk
Posts: 2663
Joined: Thu Apr 28, 2011 4:36 am
Location: Wyoming

Fri Nov 04, 2011 4:19 am

November 30, 2010 was the 1.03 patch, if this is what you are asking.
RoP 1.03 RC4 is the September 13th, 2011
If you are not sure, open the game and see the message in the bottom right hand corner.

User avatar
boudi
Posts: 654
Joined: Mon Jan 16, 2006 9:21 am

Sat Nov 05, 2011 2:21 pm

Little issue with ROP 1.03RC4 QF1 PBEM game.

There was a battle at Dulmen (near Munster), day 9, where Austrian General Kollowrat and Prussian general Von Wedell were teleported. In the same day Kollowart is fighting against Von Weell at Ritschan (near Prag).

The two reports battles are the same.

Note indeed that during the turn, there was a battle at Dulmen, but beetween Braunschweig and Broglie, and no report of this battle.

In attached file you will find the current turn and the backup1.

Waiting for results,

Thanks ! :)
Attachments
boudi_jmlo_game_issue103RC4QF1.zip
(2.45 MiB) Downloaded 122 times

User avatar
lodilefty
Posts: 7578
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Sat Nov 05, 2011 2:31 pm

boudi wrote:Little issue with ROP 1.03RC4 QF1 PBEM game.

There was a battle at Dulmen (near Munster), day 9, where Austrian General Kollowrat and Prussian general Von Wedell were teleported. In the same day Kollowart is fighting against Von Weell at Ritschan (near Prag).

The two reports battles are the same.

Note indeed that during the turn, there was a battle at Dulmen, but beetween Braunschweig and Broglie, and no report of this battle.

In attached file you will find the current turn and the backup1.

Waiting for results,

Thanks ! :)


This is a known bug in the Battle Report, since fixed in other games. :(

It will be fixed in the next RoP update. :)
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

User avatar
boudi
Posts: 654
Joined: Mon Jan 16, 2006 9:21 am

Sat Nov 05, 2011 7:43 pm

Ok Thank-you for your quick answer. :) Note that the guest player have the right battle report. The guest yes but the host (me) no. Strange and curious. :D

User avatar
Spada
Private
Posts: 25
Joined: Fri Jul 01, 2011 1:28 pm

Sat Nov 05, 2011 9:28 pm

boudi wrote:Ok Thank-you for your quick answer. :) Note that the guest player have the right battle report. The guest yes but the host (me) no. Strange and curious. :D


A workaround to that bug until a fix is to not select the option 'Pause after Battle' ,you will get correct battle reports without it.

User avatar
lodilefty
Posts: 7578
Joined: Sat Aug 11, 2007 3:27 pm
Location: Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern

Sun Nov 13, 2011 3:34 pm

Closed: included in RC5 patch
Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!
[CENTER][/CENTER]

[CENTER]Visit AGEWiki - your increasingly comprehensive source for information about AGE games[/CENTER]



[CENTER]Rules for new members[/CENTER]

[CENTER]Forum Rules[/CENTER]



[CENTER]Help desk: support@slitherine.co.uk[/CENTER]

Return to “Help to improve RoP”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest