rosseau
Private
Posts: 26
Joined: Wed Mar 10, 2010 11:15 pm

Unit models

Wed Jun 08, 2011 6:53 am

Forgive me, but I can't find this anywhere:

Why can't we mod the unit stats in the models folder anymore? It used to be we just had to delete the "Models" cache. Up to RUS, that was the method.
Now all I can change is the CMN's.

Also something as simple as changing a value in an event file (i.e., ChangeWSUPool = 99) does not work. Is there some kind of cache for events, too?

Sorry for my ignorance :(

User avatar
PhilThib
Posts: 13705
Joined: Tue Oct 18, 2005 5:21 pm
Location: Meylan (France)

Wed Jun 08, 2011 10:54 am

No cache for events, so that should not prevent you from altering them if you wish...

In ROP (not in RUS), the models use a template, the CMN model...if you want to modify a specific model, you need to remove the cached file to start with, then in the model you want to alter, proceed as follow:

1 - find the corresponding CMN template model
2 - copy from it the feature(s) you want to alter
3 - past these inside the target model
4 - Alter the values
5 - Restart the game (will regenerate another cached file)

This should work
:cool:
Image

rosseau
Private
Posts: 26
Joined: Wed Mar 10, 2010 11:15 pm

Wed Jun 08, 2011 10:54 pm

Yes, changing the models works fine with your advice. Thank you Phillipe.

Just got PoN (looks amazing), but I like to play Ageod games "in the order received."

Still can't get modded events to fire in ROP. For example, I modded the event below in the Random Events script file. Shouldn't it fire immediately in GC?

SelectFaction = $PRU

SelectFaction = $PRU
StartEvent = evt_nam_CMN_CapitulationSaxony_Pillage1|2|1|NULL|NULL|NULL|NULL

Conditions
MinDate = 1756/09/01

Actions
DescEvent = evt_desc_CMN_CapitulationSaxony_Pillage1
ChangeMoneyPool = 150
ChangeConscriptPool = 200
ChangeWSUPool = 200
replacement = PRU;$famLine;3

SelectFaction = $AUS
replacement = SAX;$famLine;1

EndEvent

Athens
Brigadier General
Posts: 431
Joined: Wed Dec 22, 2010 8:46 pm
Location: definitly elsewhere

Wed Jun 08, 2011 11:05 pm

rosseau wrote:Yes, changing the models works fine with your advice. Thank you Phillipe.

Just got PoN (looks amazing), but I like to play Ageod games "in the order received."

Still can't get modded events to fire in ROP. For example, I modded the event below in the Random Events script file. Shouldn't it fire immediately in GC?

SelectFaction = $PRU

SelectFaction = $PRU
StartEvent = evt_nam_CMN_CapitulationSaxony_Pillage1|2|1|NULL|NULL|NULL|NULL

Conditions
MinDate = 1756/09/01

Actions
DescEvent = evt_desc_CMN_CapitulationSaxony_Pillage1
ChangeMoneyPool = 150
ChangeConscriptPool = 200
ChangeWSUPool = 200
replacement = PRU;$famLine;3

SelectFaction = $AUS
replacement = SAX;$famLine;1

EndEvent



Replacement and not replacement
Fatal Years mod for RUS: http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=2875975

My blog: http://moddercorner.com/about/

[SIZE="2"]Players quotes about Fatal Years:[/size]

the more I play this the more I become convinced that RUS is one of the best strategy games I have ever played... and I have played many since the mid 80's. The AI in this mod is at level with Sid Meier's best efforts.

rosseau
Private
Posts: 26
Joined: Wed Mar 10, 2010 11:15 pm

Thu Jun 09, 2011 12:17 am

Thanks for the reply, Athens. But I pasted "replacement" directly out of their script, so lower "r" correct. Unless AGEOD got it wrong.

It's odd. I'll see a 100% event happening after turn one. So I know it works. I'll change one little thing, like 10 more to the pool, and the event won't fire next time. It's not even listed in the scripts report. Meanwhile, with RUS, no problems, per se.

That's why I asked if there was some master file or super-cache I needed to deal with when changing an event. But answer was no.

No big deal, obviously. There's just not a lot of modding going on for ROP where I can get examples of modded events I can put in my game that will work. That would be the easiest test for me--a simple event I could paste in from someone else.

Oops, I just saw your link. Maybe some help there. Thanks!


rosseau
Private
Posts: 26
Joined: Wed Mar 10, 2010 11:15 pm

Thu Jun 09, 2011 4:29 am

In the Random Options script file, all the replacements have small "r".

In the GC script file they are big "R".

If anyone has a small event I can paste into a script file for the first turn of GC that works, I will try it.

I wanted a bit more money/conscripts/WSU and modded a couple of units to build cheap as a sort of workaround.

Thanks gentlemen. I need this training before I even attempt PoN.

User avatar
Pocus
Posts: 25409
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Thu Jun 09, 2011 4:22 pm

script commands are not case sensitive anyway
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

Athens
Brigadier General
Posts: 431
Joined: Wed Dec 22, 2010 8:46 pm
Location: definitly elsewhere

Thu Jun 09, 2011 4:43 pm

So maybe it could be this

replacement = $PRU;famLine;3. The same for SAX .

You should take a look at the Scriptreport file in the script folder after your turn.
Fatal Years mod for RUS: http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=2875975



My blog: http://moddercorner.com/about/



[SIZE="2"]Players quotes about Fatal Years:[/size]



the more I play this the more I become convinced that RUS is one of the best strategy games I have ever played... and I have played many since the mid 80's. The AI in this mod is at level with Sid Meier's best efforts.

rosseau
Private
Posts: 26
Joined: Wed Mar 10, 2010 11:15 pm

Sun Jun 12, 2011 1:34 am

That's the weird thing. I did a search and could not find the event in the report file at all. I've highlighted what is Ageod and what is mine (Italics). And do appreciate your help. Again, if anyone has a short event file I can paste into a script that works, just as a test, it would be helpful.

SelectFaction = $PRU

SelectFaction = $PRU
StartEvent = evt_nam_CMN_CapitulationSaxony_Pillage1|2|1|NULL|N ULL|NULL|NULL

Conditions
MinDate = 1756/09/01

Actions
DescEvent = evt_desc_CMN_CapitulationSaxony_Pillage1
ChangeMoneyPool = 150
ChangeConscriptPool = 200
ChangeWSUPool = 200

replacement = PRU;$famLine;3

SelectFaction = $AUS
replacement = SAX;$famLine;1

EndEvent

Ardie
Captain
Posts: 152
Joined: Fri Mar 31, 2006 5:35 pm
Location: Finland

Mon Jun 13, 2011 1:40 pm

Try remplacement...

Notice the "m"

User avatar
PhilThib
Posts: 13705
Joined: Tue Oct 18, 2005 5:21 pm
Location: Meylan (France)

Mon Jun 13, 2011 1:42 pm

No, don't use Remplacement, use the english version without m...the French version also works, but it's an old code that will have the inconvenient to generate "twice" the information line in hte message panel :D
Image

Return to “Rise of Prussia”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest