Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Problem in battle via PBEM

Wed Oct 03, 2012 6:13 pm

Just happened to us; during a match the AI enter in loop placing the units in the second line. It continue to place in and out the three corps from the second lines like in this video

http://www.youtube.com/watch?v=Qj9IhsPpRLE&feature=youtu.be
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

User avatar
calvinus
Posts: 4679
Joined: Mon Dec 19, 2005 4:52 pm
Location: Italy
Contact: Website

Wed Oct 03, 2012 6:50 pm

Can you post here the zipped savegame, including all PBEM (ord) files needed to debug the AI? Thanks, Calvinus.

Also, does the same happens to your opponent(s) ?
Visit my other games at : http://www.calvinusgames.com

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Wed Oct 03, 2012 7:33 pm

to me and another, the others two still must try

http://www.sendspace.com/file/x61ycg
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

User avatar
calvinus
Posts: 4679
Joined: Mon Dec 19, 2005 4:52 pm
Location: Italy
Contact: Website

Wed Oct 03, 2012 7:51 pm

Ok I will do debug tomorrow evening.
Visit my other games at : http://www.calvinusgames.com

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Wed Oct 03, 2012 8:41 pm

thanks you
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

User avatar
calvinus
Posts: 4679
Joined: Mon Dec 19, 2005 4:52 pm
Location: Italy
Contact: Website

Thu Oct 04, 2012 5:25 pm

Ok, I replicated the bug. Indeed a rare occurrence, not only PBEM, it happens when one battle flank has 3+ corps deployed and the other flank (so major battle) has only 1 corps deployed.

I'm fixing right now. That means a new patch is needed. My apologises...

Edit: ok the fix works, the battle ends with the usual useless massacre... but I don't tell who wins! :wacko:
I wish to take some time to work on map slowness issues, but in the meanwhile I can make a beta patch to allow you PBEMers to continue playing...
Visit my other games at : http://www.calvinusgames.com

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Thu Oct 04, 2012 5:59 pm

Grande Calvinus :)
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

User avatar
calvinus
Posts: 4679
Joined: Mon Dec 19, 2005 4:52 pm
Location: Italy
Contact: Website

Fri Oct 05, 2012 8:20 am

Thanks Mitra. Do the map window works slow slowly on your PC?
I still don't understand if it's because of my PC (that is having many troubles)...

I will publish a beta patch later in the evening, or on Saturday morning latest.
Visit my other games at : http://www.calvinusgames.com

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Fri Oct 05, 2012 11:54 am

Te lo spiego in italiano per essere più preciso: diciamo che in generale mi fa lo "scatto" quando cambio zoom o muovo lo scrolling dopo un po' che era fermo. Sta quei 1-2 secondi fermo per poi muoversi normalmente.
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

User avatar
calvinus
Posts: 4679
Joined: Mon Dec 19, 2005 4:52 pm
Location: Italy
Contact: Website

Fri Oct 05, 2012 1:19 pm

Continuo in italiano: è normale perché si carica le texture della mappa che ancora non aveva in memoria. Io invece ho una lentezza generale di tutto il sistema quando sono nella mappa in modalità strategica, quindi non durante le battaglie né tanto meno nel menù iniziale. E' un pò quello che lamentano alcuni, anche se sto riscontrando questa lentezza (quasi esasperante) solo da quando l'antivirus ha incominciato a fare le bizze... :(

Sto cercando di indagare, ma la vedo dura. Nel frattempo pubblicherò la patch giusto per consentirvi di continuare la partita.
Visit my other games at : http://www.calvinusgames.com

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Fri Oct 05, 2012 5:03 pm

Mi sembra che quando (prima dell'ultimo format) avevo forzato "usa più di 2 giga di ram" nell'exe, proverò a reimpostarlo. Voglio anche vedere se con Process Lasso migliora la performance
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

User avatar
calvinus
Posts: 4679
Joined: Mon Dec 19, 2005 4:52 pm
Location: Italy
Contact: Website

Fri Oct 05, 2012 5:11 pm

Visit my other games at : http://www.calvinusgames.com

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Fri Oct 05, 2012 6:39 pm

Ottimo, proviamo; se questa partita dura a sufficienza abbiamo una buona casistica di testing
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Fri Oct 05, 2012 7:31 pm

Calvinus il link che hai postato è ancora indirizzato alla patch 1.08p
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

User avatar
calvinus
Posts: 4679
Joined: Mon Dec 19, 2005 4:52 pm
Location: Italy
Contact: Website

Sat Oct 06, 2012 7:37 am

Il link ora è corretto.
Visit my other games at : http://www.calvinusgames.com

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Sun Oct 07, 2012 5:05 pm

Domanda: abbiamo il primo desync. Il francese vede, almeno pare, le stesse cose sul suo fronte che vediamo noi imperi centrali, ma vede sul fronte russo cose diverse da noi. Significa che è il russo ad essere in desync?

Come faccio a trovare chi ha causato il desync e quando, usando i save files?
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

Mitra
Captain
Posts: 190
Joined: Fri Jun 18, 2010 10:10 pm

Sun Oct 07, 2012 5:34 pm

Farebbe molto comodo un tool di parsing dei files sav per vedere se le chiavi sono allineate ad ogni turno
Visit my wargame blog: http://warforgame.blogspot.it/

Return to “WW1 : La Grande Guerre 14-18”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest