prince_blucher
Conscript
Posts: 16
Joined: Thu Jul 04, 2013 3:22 pm

screen resolution

Sat Jul 06, 2013 9:10 pm

Hi there,
I'm new to AGEOD games and these forums and I just started playing WIA!
My problem is the font size is way too small in-game. Is there any way I can change the resolution in-game? If yes, how?
[ATTACH]23245[/ATTACH]
Like the great man whose name I have borrowed, I'm OLD.
Thanks.
Attachments

[The extension txt has been deactivated and can no longer be displayed.]


User avatar
Carnium
Posts: 2114
Joined: Thu Jan 17, 2008 2:08 pm
Location: Slovenia

Sat Jul 06, 2013 10:02 pm

Go to your WiA directory and click on AGESettings.exe. Play around with screen resolution ;)

prince_blucher
Conscript
Posts: 16
Joined: Thu Jul 04, 2013 3:22 pm

Sun Jul 07, 2013 9:17 am

Unfortunately that does not work, it does not remember my changes and defaults back to the windows screen resolution. No matter, I'll change it that way.

Thanks again Carnium.

User avatar
Carnium
Posts: 2114
Joined: Thu Jan 17, 2008 2:08 pm
Location: Slovenia

Sun Jul 07, 2013 3:27 pm

prince_blucher wrote:Unfortunately that does not work, it does not remember my changes and defaults back to the windows screen resolution. No matter, I'll change it that way.

Thanks again Carnium.


Strange. Did you remember to click on CHANGE after your selection?
Also make sure that files in WiA folder are not in read only mode.
Good luck!

MrFreeze
Conscript
Posts: 19
Joined: Tue Oct 22, 2013 6:48 am

Tue Oct 22, 2013 6:53 am

Hi,
I have the same problem, I played with the agesetttings.exe and I the game resolution is always the one of my screen (native), I even changed directly the display.opt file to a custom one (by changing the screenwidht and height + fullscreen=1) but nothing do, I still have my native resoltion each time I am lauching the game.
Thanks

PS:
my display.opt file is showing this:
ScreenWidth = 1366
ScreenHeight = 768
ScreenDepth = 32
ScreenFrequency = 60
Cursor = Software
FullScreen = 1
Windowed = 0
Borderless = 1

BrigthnessLevel = 0
MapBrigthness = 0

But when I play the game the resolution is 1920*1080 - full screen (my native resolution)

The "standard" / windows mode is working as normal, its only an issue with the fullscreen mode.

My configuration: win 7 on a nvidia GTX570m, playing with the latest BoA2 patch, nothing fancy or unusual.

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130828-1532)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Micro-Star International Co., Ltd.
System Model: GX780/GT780/GT780DX
BIOS: MSI GT780DXR E1761IMS Ver:3.09 08/04/2011 MSI-Notebook
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2630QM CPU @ 2.00GHz (8 CPUs), ~2.0GHz
Memory: 12288MB RAM
Available OS Memory: 12266MB RAM
Page File: 4761MB used, 19767MB available
Windows Dir: C:\windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 64bit Unicode

User avatar
Pocus
Posts: 24759
Joined: Wed Oct 19, 2005 7:37 am
Location: Lyon (France)

Tue Oct 22, 2013 8:31 am

you can change FullScreen to 0, Windowed to 1 and Borderless to 0, to have the game runs in a 1366x768 window

if you want to run full screen in 1366 mode and it don't work, then can you verify your graphic card can switch to this resolution? By changing it directly with the desktop menu.
Image


Hofstadter's Law: "It always takes longer than you expect, even when you take into account Hofstadter's law."

MrFreeze
Conscript
Posts: 19
Joined: Tue Oct 22, 2013 6:48 am

Wed Oct 23, 2013 3:21 am

Yes, the windows mode is running fine, my card support the 1366x768 resolution, its just for some reason each time I select to run in Fullscreen the game resolution switch to my screen resolution whatever is the display.opt file or what I chose in the agesettings.exe

I found a workaround by playing with the fonts120.ini file, and activate the smaller font option, by increasing slightly the font size (+2) for all of them, the text are bigger without being out of the interface.

Return to “WIA Technical support / Aide technique”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest