DCW
Civilian
Posts: 3
Joined: Tue Feb 19, 2008 9:16 pm
Location: United States

Launch Error

Sun Jan 18, 2009 2:37 am

I was able to download GI with no problem and install the game and DivX but when I attmpt to launch the game I get the following error message - Debugger detected [97] -. I am using the Windows Vista Home Basic system.

User avatar
PhilThib
Posts: 13701
Joined: Tue Oct 18, 2005 5:21 pm
Location: Meylan (France)

Sun Jan 18, 2009 2:53 pm

GI was not meant to work under Vista (too old :( )... sorry
Image

User avatar
Nikel
Posts: 2295
Joined: Sun Apr 20, 2008 8:38 pm
Location: Expaña

Sun Jan 25, 2009 1:15 am

DCW wrote:I was able to download GI with no problem and install the game and DivX but when I attmpt to launch the game I get the following error message - Debugger detected [97] -. I am using the Windows Vista Home Basic system.


I am not sure, but you could try to disable Vista UAC.


I would do the following

-Uninstall the game completely. Reboot.

-Disable the UAC. Reboot.

-Reinstall. Try to play.


Step by step procedure to disable Vista UAC is here

http://www.ageod-forum.com/showthread.php?t=11621&highlight=uac


Hope this helps

User avatar
Nikel
Posts: 2295
Joined: Sun Apr 20, 2008 8:38 pm
Location: Expaña

Sat Feb 07, 2009 4:48 pm

GI is working here on Vista.

This is Nobilis version patched to 1.07 in windowed mode


[ATTACH]5986[/ATTACH]
Attachments
GIVista.jpg

User avatar
Primasprit
Posts: 1614
Joined: Mon Jun 19, 2006 7:44 pm
Location: Germany

Sat Feb 07, 2009 6:05 pm

GI works on my Vista64 too. Try to turn all unneeded programs off prior starting GI.

Jim717
Conscript
Posts: 16
Joined: Thu Dec 14, 2006 7:48 pm

Tue Jun 16, 2009 8:37 pm

I am getting the same error - debugger detected [97] at launch. I didabled the Vista UAC, but am still getting the error. Any further suggestions???

Jim717
Conscript
Posts: 16
Joined: Thu Dec 14, 2006 7:48 pm

Tue Jun 16, 2009 10:41 pm

Got it! A simple update to the latest patch and it started right up! Now to learn how to play.....

Return to “GI Technical support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest