Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 30 of 48

Thread: AACW Patch 1.17a Official Legacy = November 21, 2012

  1. #1
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Arrow AACW Patch 1.17a Official Legacy = November 21, 2012

    Really? I really hope that this is the last, legacy patc, as it is time to move on!

    http://www.ageod-forum.com/downloads/AACW_Patch.zip


    The patch is a comprehensive patch, meaning it can be applied directlyover your initial game installation setup version.
    This Patch also includes all content from all 1.17 QwikFixes





    • Game Engine continues as version 121010
    • Python script checks run [thank you LaFrite!]
      • Duplicate Aliases resolved in Colors, Fonts, Move Types, Sounds, Units
      • Aliases corrected in:
        • Factions
        • Settings file AI.opt
        • All Setups that include Brown-water blockade ports

      • Events
        • 1862 East Campaign

    • Scenario Setups [All]
      • Recompiled to correct
      • Development levels in regions
      • Brown-water blockade aliases
        [both affect only new games]

    • Events
      • Corrected CSA Generals in April 1861 to appear in Richmond.
      • Corrected USA Balloon event to find largest group by Command Points in the Mid Atlanic area
      • Corrected several USA and CSA 'free' Generals to ensure arrival on land.

    • Text
      • Added latest Spanish translations [thank you picaron]
      • Latest LocalStrings_AGE included



    See the AACW Updates.pdf for complete change log
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  2. #2
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    Your effort is admirable and priceless. Now I know why I love you so... BRAVO!!



    PS: I guess so, but... Are games started in 1.17 QF3 fully compatibles with this official 1.17a, Lodi?

    Thanks a lot in advance.
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  3. #3
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Default

    Quote Originally Posted by Ethan View Post
    Your effort is admirable and priceless. Now I know why I love you so... BRAVO!!



    PS: I guess so, but... Are games started in 1.17 QF3 fully compatibles with this official 1.17a, Lodi?

    Thanks a lot in advance.
    Yes!
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  4. #4
    Private
    Join Date
    April 2010
    Posts
    23

    Default

    Thanks very much for your hard work as always Lodi !

  5. #5
    Colonel AJE Beta Team
    Join Date
    October 2012
    Posts
    389

    Default

    Can I just apply this update if I purchase from Matrix games?

  6. #6
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Default

    Quote Originally Posted by bob. View Post
    Can I just apply this update if I purchase from Matrix games?
    Should be OK.
    My original installer is from Matrix, and I've never had any issues using patches directly from AGEOD....
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  7. #7

    Default

    Yes, thank you lodilefty!

  8. #8
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default Changes in some Generals' rank

    OK, I have a question.

    If I'm not wrong, from 1.16a patch, both Grant and George H. Thomas and other leaders, had appeared in the game as Brigadier Generals to do more realistic their beginning in the war. But now, I've noticed this has changed again to return to the former ranks. In fact, Grant has appeared as a Major General and that has taken me by surprise...

    So, please, could anyone tell me why it has been changed again?

    Greetings!
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  9. #9
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Default

    Quote Originally Posted by Ethan View Post
    OK, I have a question.

    If I'm not wrong, from 1.16a patch, both Grant and George H. Thomas and other leaders, had appeared in the game as Brigadier Generals to do more realistic their beginning in the war. But now, I've noticed this has changed again to return to the former ranks. In fact, Grant has appeared as a Major General and that has taken me by surprise...

    So, please, could anyone tell me why it has been changed again?

    Greetings!
    AFAIK nothing changed...
    which scenario?
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  10. #10
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    It happens in 1861 April w-Kentucky Campaign, but I guess this also occurs in others scenarios or campaigns.

    I'm convinced that in 1.16 patch Grant and George H. Thomas, among others, appeared as brigadier generals. In fact, in the Spanish subforum I made a kind of assessment of 1.16 patch and I pointed this. Take a look here.

    I remember clearly that in previous patches Grant entered in the game as brigadier general with the possibility of promote him immediately, and now (in 1.17a) he has appeared as major general. I'm sure.

    Maybe someone else can confirm this when Grant appears. It's really strange that no one has noticed this...
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  11. #11
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Default

    Quote Originally Posted by Ethan View Post
    It happens in 1861 April w-Kentucky Campaign, but I guess this also occurs in others scenarios or campaigns.

    I'm convinced that in 1.16 patch Grant and George H. Thomas, among others, appeared as brigadier generals. In fact, in the Spanish subforum I made a kind of assessment of 1.16 patch and I pointed this. Take a look here.

    I remember clearly that in previous patches Grant entered in the game as brigadier general with the possibility of promote him immediately, and now (in 1.17a) he has appeared as major general. I'm sure.

    Maybe someone else can confirm this when Grant appears. It's really strange that no one has noticed this...
    Grant is in the DB as a 2* when he arrives, and that hasn't changed since whenever.

    I do know that there are mods out there that bring him in as a 1*......
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  12. #12
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    OK, Lodi, thank you for your reply. If later I have some time I'll try to find it out reinstalling the 1.16a patch.
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  13. #13
    AGEod Guard of Honor AACW Beta Team Captain_Orso's Avatar
    Join Date
    September 2009
    Location
    Stuttgart, Germany
    Posts
    3,087

    Default

    Luckily I still have 1.16 and 1.16a2 installed on my notebook, because I threw out all the older patches from my repository

    Anyway, the event generating Grant clearly generates him as 2*:
    Code:
    SelectFaction = $USA
      CreateGroup
      Posture = $Defensive
      SetKind = $Land
      Entranch = 0
      InCS = 0
      FixType = 0
      SetName = U.S. Grant
      Apply
      CreateUnit
      SetType = $uni_USA_Grant2
      SetName = Ulysses S. Grant
      Apply

  14. #14
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    Yep, I've just checked it installing 1.16 patch and you guys are right, he appears as major general. What I don't understand is why I had in mind that Grant emerged as brigadier general.

    I must be getting old...
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  15. #15
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default Mixed languages

    Hi there,

    I usually play AACW in English and I've just noticed that in the ledger, in the reinforcements section only, Spanish and English languages appear mixed. I changed to French and it's also mixed with Spanish.

    This doesn't happen in others sections of the ledger (replacements section, for example).

    Here I show you some pictures regarding English/Spanish (the last one is in French/Spanish):







    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  16. #16
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Default

    I do not get the mixed languages in my ledger, so I suspect you have a corrupted save or installation...

    Does this occur in newly started games?

    I propose a complete uninstall/reinstall of the game....
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  17. #17
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    Yes, it also occurs in newly started games, so I'm going to follow your advice and will do a complete unistall/reinstall.

    Cheers!
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  18. #18
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    Well, I've uninstalled and reinstalled 2 times the game and it is still occurring in newly started games... What a odd thing!

    Why am I the only person who happens to? I really don't understand it.


    PS: During the uninstall, everything related to the AACW was removed and then I did a totally impeccable installation.
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  19. #19
    AGEod Guard of Honor
    Alea Jacta Est Team AJE Beta Team Member
    AJE Prima Cohors
    RUS Dev Team
    RoP Beta Team
    picaron's Avatar
    Join Date
    June 2007
    Location
    Salamanca
    Posts
    3,270

    Default

    Put it in Spanish, carajo.

    Sorprende al enemigo mediante la estrategia y el secreto, mediante lo inesperado y la rapidez de tus operaciones


    Dulce bellum inexpertis

  20. #20
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    Quote Originally Posted by picaron View Post
    Put it in Spanish, carajo.

    JAJAJAJAJAJA!!
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  21. #21
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    Hi folks,

    I've been testing the latest patches and there is no problem with QF3, however, when I install again the 1.17a patch the problem with mixed languages ​​reappears.

    I've commented this with a friend of the Spanish subforum (Picaron) and he has the same problem.

    Could someone who had installed the 1.17a patch tell me if has the problem of mixed languages, please​​?

    I would greatly appreciate. Thank you in advance.


    Ethan.




    EDIT: It seems that everything is back to normality... yeeeeha!!
    After installing the 1.17 patch and the QF3, reinstalled the 1.17a patch and the problem has been solved... Uff!
    Last edited by Ethan; November 30th, 2012 at 22:05.
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  22. #22
    Civilian
    Join Date
    August 2012
    Posts
    3

    Default

    Due to plenty of issues with my computer, I ended up buying ACW again. Just in time for the holidays with Matrix discounting the price. Directed to plimus.com. Installed the basic version and everything worked. Doing my normal routine with my computer, my virus checker found four Four HeurEngine.ZeroDay Threat viruses. All tracked the ACW files I just installed. Dispose of the files and write a note to Matrix, which hasn't been responded to.

    I cam back to the forum here to download the patch. Find that 1.17a is the new file and download it. Install and try the game. A pop up box called "The Confirmation" comes up. It reads: Several errors have been generated and the application is stalling. Please reach the support forum of either Paradox Interactive or AGEOD and post the game logs located here." It has three buttons YES NO CANCEL, which aren't worth a click.

    Sometimes I can start a tutorial or a different scenario but the same message will pop up. Sometimes pops up after an end turn is clicked. Needless to say, the game is worthless to me this way.

    The basic game worked without bugs. Now with the latest patch I feel like I've really been hacked. No viruses found but I have a lack of faith in AGEOD.

    On the bright side, the strategic map included with the new patch is well done and should be of value to everyone who plays the game.

  23. #23
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Default

    Quote Originally Posted by Vidiot View Post
    Due to plenty of issues with my computer, I ended up buying ACW again. Just in time for the holidays with Matrix discounting the price. Directed to plimus.com. Installed the basic version and everything worked. Doing my normal routine with my computer, my virus checker found four Four HeurEngine.ZeroDay Threat viruses. All tracked the ACW files I just installed. Dispose of the files and write a note to Matrix, which hasn't been responded to.

    I cam back to the forum here to download the patch. Find that 1.17a is the new file and download it. Install and try the game. A pop up box called "The Confirmation" comes up. It reads: Several errors have been generated and the application is stalling. Please reach the support forum of either Paradox Interactive or AGEOD and post the game logs located here." It has three buttons YES NO CANCEL, which aren't worth a click.

    Sometimes I can start a tutorial or a different scenario but the same message will pop up. Sometimes pops up after an end turn is clicked. Needless to say, the game is worthless to me this way.

    The basic game worked without bugs. Now with the latest patch I feel like I've really been hacked. No viruses found but I have a lack of faith in AGEOD.

    On the bright side, the strategic map included with the new patch is well done and should be of value to everyone who plays the game.
    Please zip and upload the files in your \ACW\Logs folder
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  24. #24
    Sergeant John S. Mosby's Avatar
    Join Date
    April 2012
    Location
    Virginia, CSA
    Posts
    67

    Default

    AACW is the best Civil War game. Thank you for your support.
    Is the legacy patch final?

  25. #25
    AGEod Guard of Honor Ethan's Avatar
    Join Date
    October 2009
    Location
    Gádir
    Posts
    1,923

    Default

    I hope so!
    "Mi grandeza no reside en no haber caído nunca, sino en haberme levantado siempre". Napoleón Bonaparte.

    Same Land. Different Dreams. - Photobook


  26. #26
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Default

    Quote Originally Posted by Vidiot View Post
    Hopefully this works. Thanks for trying to help.
    The log indicates that you are running version 1.05, so obviously the patch went awry....

    Please reinstall the entire game using the instructions in the third section of this reference:
    http://www.ageod.net/agewiki/Vista_Saved_Games
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  27. #27
    Civilian
    Join Date
    August 2012
    Posts
    3

    Default

    Thanks lodilefty, it did the trick. Since version 1.05 is what Matrix Games is selling, there might be issues like this in the future. For others having issues with the 1.17a, just follow the directions in the third section of the reference linked about. I did not have to disable my UAC to have the game work.

    Thanks again.

  28. #28
    Captain Goeland's Avatar
    Join Date
    August 2008
    Location
    Poitiers (France).
    Posts
    197

    Default

    Quote Originally Posted by Vidiot View Post
    (...) Find that 1.17a is the new file and download it. Install and try the game. A pop up box called "The Confirmation" comes up. It reads: Several errors have been generated and the application is stalling. Please reach the support forum of either Paradox Interactive or AGEOD and post the game logs located here." It has three buttons YES NO CANCEL (...)
    I did the same, from a v1.16a, because my new opponent has v1.17a, and I too have this popup box. When I click on NO it seems to work (but I've not the begining music as usually) : I'm on beginng screen.
    Must I load back my v1.16a (will it work vs a v1.17a ?) or can it be played with each time this popup error message (I'd prefer not to have this popup message) ?
    I don't know if I'm clear, cause my english is poor...
    L'Intelligence Artificielle n'est rien à côté de la Connerie Naturelle...

  29. #29
    AGEOD
    Coordinator
    AJE Prima Cohors lodilefty's Avatar
    Join Date
    August 2007
    Location
    Finger Lakes, NY GMT -5 US Eastern
    Posts
    6,957

    Default

    Quote Originally Posted by Goeland View Post
    I did the same, from a v1.16a, because my new opponent has v1.17a, and I too have this popup box. When I click on NO it seems to work (but I've not the begining music as usually) : I'm on beginng screen.
    Must I load back my v1.16a (will it work vs a v1.17a ?) or can it be played with each time this popup error message (I'd prefer not to have this popup message) ?
    I don't know if I'm clear, cause my english is poor...
    You should reinstall the game to be safe. Those errors should not occur.

    Be sure to use the method here [third section]:
    http://www.ageod.net/agewiki/Vista_Saved_Games
    Always ask yourself: "Am I part of the Solution?" If you aren't, then you are part of the Problem!

    Latest patches: AACW :: NCP :: ROP :: RUS:: WIA :: PON



  30. #30
    Captain Goeland's Avatar
    Join Date
    August 2008
    Location
    Poitiers (France).
    Posts
    197

    Default

    Thank you, but I haven't Vista, but W7. Operations listed at this link (especially for UAC) is not the same... and is not in english !

    So, if I drop AACW from my PC and reinstall my original game, which is a v1.03, must I patch all the steps I did in the past (1.04 1.05 1.06 etc.) or just the v1.17a and it will be okay ?

    Franck
    L'Intelligence Artificielle n'est rien à côté de la Connerie Naturelle...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •